Franjestaarten

Gebruik maken van onze diensten?

Vraag een offerte aan

Hoe bestrijden we franjestaarten?

Franjestaarten of zilvervisjes zijn kleine insecten zonder vleugels. Zijn naam krijgt het van zijn zilverachtige grijze en blauwe kleur, gekoppeld aan het visachtige uitzicht als het beweegt. Het kan een zeer rampzalig ongedierte zijn, zeker als je weet dat het zich vooral voedt met koolhydraten (zoals onder andere zetmeel en suikers).

 

Schade veroorzaakt door zilvervisjes

  • Door hun voedinsgpatroon bestrijden de meesten mensen zilvervisjes omdat ze de neiging hebben kleding te beschadigen. Het insect verteert specifieke kleding die linnen en katoen bevat.
  • Deze insecten kunnen ook aanzienlijke schade aanbrengen aan boeken. Ze voeden zicht met de lijm die boeken bijeen houdt. Papier is ook een belangrijke bron van voedsel voor de zilvervisjes.
  • Deze insecten brengen verder schade aan aan houten meubilair, pleisterwerk, schilderijen, tapijt, enz…

Zilvervisjes geven de voorkeur aan het verblijven in donkere, vochtige plekken zoals kelders, zolders, badkamers en keukens. Om ze effectief te verwijderen kan je best al beginnen met afsluiten van scheurtjes en gaten in je dak, muren en vloeren.

Hoe een plaag voorkomen?

De beste manier om een plaag te voorkomen is de zilvervisjes te verdelgen van zodra je ze opmerkt. Geef ze niet de kans om voort te planten. Ook moet je je huis/kantoor proper houden en vrij van stof en puin die de zilvervisjes aantrekken. Repareer ook een lekkend dak of riolering.

Zilvervisjes kunnen overal in je huis gevonden worden. Als je ze ergens in je huis opmerkt contacteer je best een expert onze zo snel mogelijk te bestrijden. Zilvervisjes worden vaak verward met papiervisjes, die zijn naam te danken heeft aan zijn voorliefde voor papier. Zilvervisjes niet tijdig bestrijden kan leiden to schade aan papier, behangpapier, platen, boeken en zelfs textiel. Ze zijn een grote overlast in huizen met een uitgebreide collectie oude documenten, bibliotheken en archieven.

Deskundige oplossingen om zilvervisjes te bestrijden

Limas hygienics in Antwerpen biedt een professionele behandeling aan voor de bestrijding van zilvervisjes. Dit start met een identificatie van de broedplaatsen en de oorzaak van het probleem. Een veelzijdige oplossing op maat wordt dan toegepast. Bij ons kan je rekenen op resultaten. We zijn pas tevreden als u dat bent. Bel ons vandaag op +32 (0) 3298 01 01 of vraag een vrijblijvende offerte.

Wij zorgen volledig voor uw omgeving.

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01