Motten

Gebruik maken van onze diensten?

Hoe bestrijden we motten?

Sommige soorten motten zijn in staat om lelijke schade aan te brengen aan tapijten, kleren en een reeks andere materialen in het huis of kantoor. Binnenshuis kom je meestal motten tegen die zich voeden met stoffen en bewaarde voedingsmiddelen. Alhoewel ze meestal meer aangetrokken lijken te worden door wollen kleding, kunnen ze ook schade aanbrengen aan een reeks andere materialen zoals haar, zijde, veren en vachten. Deze wezens vermijden licht en vind je meestal terug in donkere plekken zoals kasten, zolders en kelders. Het is van belang onmiddellijk in actie te komen om motten te bestrijden van zodra je een plaag opmerkt.

Aangebrachte schade

De meeste soorten motten zijn een storend ongedierte, ook al zijn er sommige soorten die ongevaarlijk zijn of zelfs nuttig voor hun zijde of voedingswaarde. Thuis en op werkplekken moeten we motten bestrijden omdat ze schade aanbrengen aan stoffen en andere materialen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels zoals zijde en wol. Sommige soorten kunnen ook voedingsmiddelen aantasten.

 

Tekenen van een plaag

Motten komen meestal gebouwen binnen door open ramen of deuren of doordat ze onbewust worden binnengebracht door aangetaste etenswaren, planten of stoffen. Het eerste teken van een plaag is het zien van volwassen motten die in de kamer vliegen of op oppervlakken rusten. Cocons, webben en uitwerpselen kunnen je ook attent maken op hun aanwezigheid. Ook merk je misschien insectenpoppen op in de hoeken van lades, kasten of muren.

 

Preventie

Om effectief motten te bestrijden moet je leren hoe je een plaag kunt voorkomen. De truc is om hun toegang te minimaliseren. Inspecteer alle etenswaren vooraleer je ze in je huis binnenbrengt. Je ramen en deuren moeten voorzien zijn van vliegengazen in goede staat. Het spaarzaam gebruik van licht buitenshuis kan ook helpen bij het voorkomen van motten. ’s Nachts zijn lichten echte motmagneten.

 

Professionele oplossingen om motten te bestrijden

Onze experten bij Limas hygienics in Schelle helpen je motten te bestrijden met oplossingen op maat. Onze dienst start met een grondige inspectie om de motten te identificeren. Dan geven we je aanbevelingen over de beste methode om motten te bestrijden en implementeren we gerichte behandelingen om je te verlossen van je mottenplaag. Daarnaast geven we je ook advies om motten te voorkomen. Als je enige tekenen van een plaag opmerkt, bel ons dan op +32 (0) 3298 01 01 of maak vandaag nog een afspraak met ons team om van je mottenprobleem af te raken.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01