Ratten

Gebruik maken van onze diensten?

Hoe bestrijden we ratten?

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten ratten die je in huis zal aantreffen: zwarte ratten en bruine ratten. Die laatste is de meest voorkomende soort. Ongeacht hun soort zijn ratten vrij problematisch en zullen ze aanzienlijke schade aanbrengen aan je huis of kantoor. Van zodra je hun aanwezigheid opmerkt moet je beslissen om ze te verdelgen.

Welke schade richten ratten aan? 

Ratten zijn ongedierte en moeten omwille van veel redenen bestreden worden. Om te beginnen verspreiden deze dieren ziektes. Ze zijn gekend voor de verspreiding van leptospirose, salmonella, rattenbeetziekte en de pest die gedragen wordt door vlooien op ratten. Andere ziektes omvatten het hantavirus, tyfus en lymfatische choriomeningitis (LCMV). Ratten kunnen ook drager zijn van parasieten zoals mijten, ringwormen, lintwormen, vlooien, aaltjes en zelfs teken.

Het verlies van voedsel is nog een soort schade die rattenbestrijding verplicht maakt. Als alleseters voeden ze zich met elke soort voedsel en veroorzaken zo besmettingen. Ze besmetten voedsel met hun urine en uitwerpselen.

Ratten kunnen ook schade toebrengen aan constructies. Ze hebben de gewoonte om door verschillende objecten te knagen waaronder leidingen, wat de onderbreking van gas- of watervoorziening tot gevolg kan hebben. Ze kunnen voor brandgevaar zorgen door te knagen aan elektrische kabels. Als gevolg van de schade die ze aanrichten kan een rattenplaag je bedrijf veel van je cliënteel kosten.

Tekenen van een rattenplaag

  • Uitwerpselen: ratten produceren veel uitwerpselen en de aanwezigheid van hun keutels is een gegarandeerde aanwijzing van een rattenplaag.
  • Geluid: krabbende geluiden vanop de zolder na zonsondergang.
  • Holen: ratten bouwen hun holen ondergronds rond funderingen
  • Nesten: rattennesten kunnen gevonden worden achter dozen, lades, in kasten, achter kleerkasten, achter en onder toestellen zoals koelkasten in of rond je keuken.
  • Knaagsporen: ratten knabbelen en knagen aan plastic, hout en andere harde oppervlakken
  • Sporen: ratten laten pootafdrukken of staartsporen na in stoffige plekken.

Oplossingen voor rattenbestrijding van Limas hygienics

Ratten bestrijden kan zeer moeilijk zijn omdat deze dieren zich bijzonder snel aanpassen. Daarom is het ten zeerste aangeraden om een professionele ongediertebestrijder te contacteren bij een rattenplaag. Bij Limas hygienics in Schelle identificeren we de rattensoort, lokaliseren we zowel binnen- als buitenshuis hun nesten en combineren we verschillende behandelingen om je van je probleem te verlossen. Ons team geeft je ook advies om toekomstige plagen te voorkomen.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01