Huiszwam

Gebruik maken van onze diensten?

Hoe bestrijden we huiszwam?

Huiszwam is een verschijnsel waarbij schimmels houtvezels afbreken en het hout zwak en broos maken. Het probleem wordt meestal toegeschreven aan vochtigheid. Vaak wordt het verward met termieten of houtmieren. Alhoewel het probleem vaak voorkomt in het hout van bomen kan het ook het hout van gebouwen aantasten.

 

Waarom is het belangrijk huiszwam te bestrijden? 

Huiszwam komt meestal voor wanneer er te veel vochtigheid in contact is gekomen met hout. De schimmel verteert delen van het hout die hun stijfheid en sterkte geven. Indien dit niet behandeld kan huiszwam ervoor zorgen dat metsel en pleisterwerk verschuift en de integriteit van de hele constructie in gedrang brengt. Dit kan leiden tot problemen op lange termijn en dure reparaties.

 

Aanwijzingen van huiszwam

  • Hout lijkt te krimpen, donker te worden en te scheuren
  • Witte, pluizige zwamvlokken ontstaan in vochtige omstandigheden
  • Actieve verrotting creëert een muffe en vochtige geur
  • Roestrood-kleurige sporen kunnen gezien worden op aangetaste plekken
  • Grijze zwamachtige laag  ontstaat op minder vochtige plekken. Deze laag kan afgepeld worden zoals bij zwammen

Hoe huiszwam voorkomen?

Huiszwam bestrijden begint met het verwijderen van het beschadigde hout. Dit wordt gevolgd door de vermindering of volledige verwijdering van overtollig vocht/condensatie. Het aangetaste hout kan ook behandeld worden om de groei en verspreiding van de schimmel verder te voorkomen.

Professionele behandeling van huiszwam

Bij Limas hygienics in Schelle omvat de behandeling van huiszwam drie stappen. De eerste stap is de lokalisatie en verwijdering van de vochtigheidsbron. De tweede stap is het vervangen van het hout dat structureel verzwakt is. De derde stap is het behandelen van nieuw en bestaand hout met houtconserveringsmiddelen om de groei van de huiszwam schimmel te voorkomen. Ons team zorgt ervoor dat alle huiszwam volledig verwijderd wordt. We leren je ook hoe je huiszwam in de toekomst kan voorkomen en bestrijden. Bel ons vandaag op +32 (0) 3298 01 01 of vul ons contactformulier in.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01