Huiszwam

Gebruik maken van onze diensten?

Professionele behandeling van huiszwam

Bij Limas hygienics in Schelle omvat de behandeling van huiszwam drie stappen. De eerste stap is de lokalisatie en verwijdering van de vochtigheidsbron. De tweede stap is het vervangen van het hout dat structureel verzwakt is. De derde stap is het behandelen van nieuw en bestaand hout met houtconserveringsmiddelen om de groei van de huiszwam schimmel te voorkomen. Ons team zorgt ervoor dat alle huiszwam volledig verwijderd wordt. We leren je ook hoe je huiszwam in de toekomst kan voorkomen en bestrijden. Bel ons vandaag op +32 (0) 3298 01 01 of vul ons contactformulier in.

Wij zorgen voor uw omgeving

Maak een afspraak voor al uw behandelingen de huiszwam

+32(0)3 298 01 01

Hoe bestrijden we huiszwam?

Huiszwam is een verschijnsel waarbij schimmels houtvezels afbreken en het hout zwak en broos maken. Het probleem wordt meestal toegeschreven aan vochtigheid. Vaak wordt het verward met termieten of houtmieren. Alhoewel het probleem vaak voorkomt in het hout van bomen kan het ook het hout van gebouwen aantasten.

Preventie

Het bestrijden van de huiszwam gaat bovendien niet enkel om het verdelgen van de huiszwam. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat ze terugkomt. Ook dat nemen wij voor onze rekening.

Waarom is het belangrijk huiszwam te bestrijden?

Huiszwam komt meestal voor wanneer er te veel vochtigheid in contact is gekomen met hout. De schimmel verteert delen van het hout die hun stijfheid en sterkte geven. Indien dit niet behandeld kan huiszwam ervoor zorgen dat metsel en pleisterwerk verschuift en de integriteit van de hele constructie in gedrang brengt. Dit kan leiden tot problemen op lange termijn en dure reparaties.

Aanwijzingen van huiszwam

Afhankelijk van het soort ongedierte gaan we op zoek naar de beste oplossing om het ongedierteprobleem te verhelpen. U kan bij ons terecht voor het bestrijden van verschillende soorten ongedierte waaronder:

  • Hout lijkt te krimpen, donker te worden en te scheuren
  • Witte, pluizige zwamvlokken ontstaan in vochtige omstandigheden
  • Actieve verrotting creëert een muffe en vochtige geur
  • Roestrood-kleurige sporen kunnen gezien worden op aangetaste plekken
  • Grijze zwamachtige laag  ontstaat op minder vochtige plekken. Deze laag kan afgepeld worden zoals bij zwammen

Hoe huiszwam voorkomen?

Huiszwam bestrijden begint met het verwijderen van het beschadigde hout. Dit wordt gevolgd door de vermindering of volledige verwijdering van overtollig vocht/condensatie. Het aangetaste hout kan ook behandeld worden om de groei en verspreiding van de schimmel verder te voorkomen.

Huiszwam bestrijding en preventie

Een oplossing voor elk huiszwamprobleem.

Huiszwam bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Reken 24/7 op ons

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Anderen bekeken ook


Schimmelbestrijding


Dieptereiniging


Ontsmettingswerken