Meeldauw

Gebruik maken van onze diensten?

Hoe bestrijden we meeldauw?

Zwammen zijn soms ook gekend als meeldauw. Ze kunnen een vernietigende impact hebben op hout. Vaak is de aanwezigheid van zwammen indicatief voor vochtproblemen of de aanwezigheid van houtwormen. Indien dit niet aangepakt kan de kost van schimmelschade hoog oplopen. Zwambestrijding door een betrouwbare expert is dus noodzakelijk.

 

Gezondheidsproblemen

De hoofdreden om zwammen te bestrijden zijn de sporen. Deze kunnen nadelige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze ingeademd worden. Sporen groeien ook op rottend materiaal. Dit wil zeggen dat ze voedsel kunnen aantasten. Eens ingeslikt kunnen schimmels een reeks gezondheidsproblemen veroorzaken waaronder zelf voedselvergiftiging.

 

Structurele schade

Zwammen in hout kunnen structurele schade veroorzaken en hout beschadigen. Ze veroorzaken scheurtjes in het hout, verlies van stevigheid, nat hout, doorzakkende houten vloeren, ingestorte houten constructies en nog veel meer. De beslissing voor zwambestrijding moet je maken van zodra je het probleem denkt waar te nemen.

 

Waar vind je zwammen?

Om goed te gedijen hebben zwammen een zeer vochtige omgeving nodig, maar ook organisch materiaal om zich mee te voeden. Een efficiënte bestrijding van zwammen vereist de verwijdering van deze voorwaarden. Je vindt zwammen meestal in donkere plekken van het huis met een hoge vochtigheid en de aanwezigheid van organisch materiaal. Om deze schimmels te verwijderen in je huis kan je je best concentreren op plekken met een hoge vochtigheid zoals de kelder, opslagplaats, badkamer, keuken en rond sanitair.

Hoe de groei van zwammen voorkomen? 

Om zwammen te bestrijden moet je starten met de verwijdering van hoge vochtigheid in je huis. Repareer lekkende daken en leidingen. Ook zou je moeten overwegen om luchtontvochtigers te gebruiken in plaatsen met een hoge vochtigheid zoals keukens en badkamers. Plekken rondom vensters, waar condensatie zich verzamelt, zouden droog en proper moeten gehouden worden.

Experts in het verwijderen van zwammen

Limas hygienics in Schelle verbindt er zich toe om blijvende oplossingen te bieden bij de bestrijding van zwammen. Onze experten helpen de zwammen te bestrijden met milieuvriendelijke oplossingen die op maat gemaakt worden van jouw schimmelprobleem. Onze diensten beginnen met de inspectie van je huis of kantoor om reikwijdte van je probleem te kunnen inschatten. Vervolgens geven we je aanbevelingen over de beste manier om de zwammen te verwijderen, gevolgd door de beste behandeling om je van jouw probleem te verlossen. Ons team zal je ook op de hoogte brengen van manieren om toekomstig zwammen te voorkomen. Als je hulp nodig hebt bij een zwammenprobleem, contacteer ons. We helpen je met plezier.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01