Schimmels en zwammen

Gebruik maken van onze diensten?

Zwambestrijding van schimmels en zwammen

Een goede zwambestrijding is noodzakelijk wanneer u last heeft van zwammen of schimmels in uw huis of kantoor. Deze organismen beschadigen namelijk uw gebouw, maar zijn ook een gezondheidsrisico. Reken daarom op de professionele hulp van Group Limas. Wij komen de zwam en schimmel verwijderen met zo min mogelijk kosten voor u. Lees verder en ontdek meer over de oorzaak van zwammen en zwambestrijding.

Wat zijn schimmels of zwammen en waarom is zwambestrijding nodig?

Schimmels of zwammen zijn zeer kleine organismen die nauw verwant zijn aan paddenstoelen. U vindt ze in allerlei kleuren en vormen. Ze planten zich voort via sporen die door de wind worden verspreid. Ze hebben vocht nodig om te overleven. Daarom vindt u ze vaak in vochtige ruimtes terug, veelal op hout en in muren. Hier veroorzaken ze rot, wat de draagkracht van de constructie vermindert. Daarom is goede en tijdige zwambestrijding essentieel. Group Limas is zeer ervaren in het schimmel- en zwamvrij maken in badkamers, magazijnen, kelders of andere ruimtes.


Hoe kan u zelf schimmels vermijden?

Voorkomen is beter dan genezen. Deze leuze is zeker van toepassing bij zwambestrijding. Vermijd daarom kosten voor het verwijderen van zwam in uw gebouw en voorkom dat schimmels zich nestelen in uw muren. Vocht is één van de belangrijkste factoren waardoor schimmels ontstaan. Beperk dus steeds de vochtigheid van uw ruimtes tot een minimum door:

  • Beperkte luchtvochtigheid te voorzien.
  • Bouwtechnische problemen op te lossen.
  • Regelmatig de ruimte te ventileren en verluchten.
  • Kamertemperatuur boven de 15°C te houden.

Zorg er ook voor dat u geen GFT-afval of etensresten in de ruimte laat rondslingeren. Zo creëert u namelijk een voedingsbodem voor schimmels. De eenvoudigste manier om kosten voor het verwijderen van zwam te drukken, is dus de groei van deze organismen te voorkomen.

Wat te doen als u last heeft van schimmels?

Heeft u te maken met ongedierte of andere vuiligheden? Wilt u er zich van verzekeren dat alles terug echt hygiënisch is? Praat dan zeker eens met onze specialisten van Limas hygienics. We zijn experts in ongediertebestrijding, maar ook dieptereiniging en ontsmettingswerken zijn onze sterktes. telefonisch contact met ons op via +32(03) 298 01 01. Of vraag online naar de kosten voor het verwijderen van zwam in uw gebouw en ontvang een offerte.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01