24/7 support

Gebruik maken van onze diensten?

 

 

Hoe wij u ondersteunen?

Limas servicedesk staat 24/24 uur en 7/7 dagen ter beschikking van onze klanten. Op deze manier realiseren wij dat uw omgeving ten allen tijde, en in geval van een anomalie, zo snel als mogelijk in een optimale staat verkeert.

Wij zorgen voor uw omgeving

Maak een afspraak voor al uw problemen

+32(0)3 298 01 01

Limas Garandeert:

  • Veiligheid
  • Hygiëne
  • Continuïteit
  • Imago

 Onze klanten doen een beroep op onze servicedesk om hun te ontzorgen op vlak van allerhande vragen gerelateerd aan onze dienstverlening. Dit kan gaan van informatieve of technische vragen, doorgave, status van een opdracht of het facilitair management. Gezien de ruime expertise binnen onze diverse professionele oplossingen kunnen wij onze klanten ontzorgen. Onze eerste lijn medewerkers kennen meestal de oplossing voor de vaak voorkomende problemen en voor de minder courante vragen informeren zij zich bij onze experten.

U kan ons bereiken per telefoon +32 3 298 01 01 of per email op support@grouplimas.eu.

24/7 support

Wij staan altijd voor u klaar.

24/7 support voor particulieren of bedrijven

Wacht niet met dringende problemen, u kan dag en nacht bij ons terecht.

Onze diensten

U kan onze servicedesk steeds contacteren voor:

Technical support

ORDER SUPPORT & STATUS

3RD PARTY SUPPORT

REQUEST FULFILMENT

GENERAL ORDER & REQUEST MANAGEMENT

BUILDING MANAGEMENT & DESK

Onze supportmedewerkers proberen u steeds zo snel en efficiënt mogelijk verder te helpen met uw vragen of problemen.

We zijn actief in België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Wij ondersteunen zowel particulieren als bedrijven.

Reken 24/7 op ons

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.