Tapijtreiniging

Gebruik maken van onze diensten?

Wat houdt tapijtreiniging in?

Het reinigen van tapijten behoort tot het takenpakket van onze schoonmakers. Op een professionele wijze zorgen onze schoonmakers ervoor dat uw tapijt volledig is gezuiverd zodat die er weer spiksplinternieuw uitziet.

Hoe bepalen we de beste manier van tapijtreiniging?

Voor tapijtreiniging zijn er diverse methodes. We kijken steeds naar het soort tapijt en aan de hand daarvan kiezen we dan de juiste reinigingsmethode.


Welke methode in tapijtreiniging gebruiken we?

Wij als Limas facilities hanteren graag de meest efficiënte methode: de ‘sproei-extractiemethode’. Bij die methode wordt het tapijt meer oppervlakkig en grondig gereinigd door middel van een heet waterinjectie.

We behandelen in eerste instantie de vloerbedekking of het tapijt met speciale middelen. De toplaag zal met behulp van een schrobmachine worden aangepakt en een grondige zuivering krijgen. Een synthetische pad op de machine met zowel microvezel en of katoen legering padden zullen de losgeweekte delen opnemen.

Deze methode is een hele mooie manier om tussentijds uw tapijt te laten reinigen. De droogtijd is zeer beperkt (ongeveer een half uur) omdat er maar heel weinig water wordt gebruikt. Deze machine zal tijdens het gebruik erg geluidsarm zijn, zodat er ook tijdens kantooruren gewerkt kan worden.

 Opgelet: niet geschikt voor het verwijderen van zand. Dat is echter op te lossen door vooraf met een borstelzuiger het tapijt/vloerbedekking te zuigen en er zal geen dieptereiniging tot stand komen. De sproei-extractie methode gaat uw tapijt/vloerbedekking een nieuw leven inblazen. Het maximale resultaat zal worden bereikt als de waterdruk die op het tapijt wordt uitgeoefend, de tijd krijgt om zijn krachten te bundelen. Daarbij wordt de temperatuur opgevoerd waar het vuil mee aangepakt wordt. Bovendien wordt er vacuüm gewerkt waardoor ook het vuil binnenin het tapijt wordt aangepakt en zal worden verwijderd.

Om het droogproces te versnellen kunnen we het tapijt doormiddel van blowers/drogers sneller loopbaar maken. In uitzonderlijke gevallen gebruiken we extra verwarmingsunits. Extreme vervuiling zullen we vooraf boenen om kwalitatief de juiste service te garanderen.


Wat zijn de voordelen van tapijtreiniging?

De voordelen van onze tapijtreiniging kunnen we samenvatten als volgt:

  • Het is een snelle reiniging
  • Het is goedkoper door minder dure apparatuur en korte tijd
  • Het is geluidsarm en er kan gewoon doorgewerkt worden

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01