Houtwormbestrijding

Gebruik maken van onze diensten?

Wat zijn houtborende insecten?

Bestrijding van Houtwormen is cruciaal als u merkt dat houtborende insecten, zoals houtwormen, uw meubilair of de houten balken in uw dak aantasten. Deze insecten voeden zich namelijk met de cellulose in het hout en verpulveren zo houten constructies. Snel ingrijpen is hierbij de boodschap. Reken daarom op de deskundige service van Group Limas.

Hoe weet ik wanneer een houtwormbestrijding nodig is?

De aanwezigheid van houtborende insecten wordt meestal pas laat opgemerkt. U kan het merken aan signalen zoals gaatjes in uw houten balken of het knagende geluid van bijvoorbeeld een huisboktor. Mogelijk ziet u ook de houtwormen zelf in de vorm van kleine witte wormpjes in uw hout. Bij deze signalen is het belangrijk om tijdig te beginnen met houtwormbestrijding. Houtwormen verspreiden zich immers razendsnel en tasten uw meubilair aan of verminderen de draagkracht van uw houten dakbalken of vloeren. Zo ontstaan er gevaarlijke situaties. Als u te lang wacht met houtwormbestrijding, is het nodig om de volledige houten constructie te vervangen. Dit leidt natuurlijk tot heel wat kosten.


Wat zijn houtwormen of houtborende insecten?

Houtborende insecten voeden zich met de cellulose in het hout en verpulveren zo houten constructies. Er bestaan vier actieve soorten in België:

  • Gewone of kleine houtworm
  • Huisboktor
  • Bonte knaagkever of grote houtworm.
  • Spinthoutkever

 

Indien u last heeft van één van die insecten, kan u best zo snel mogelijk contact opnemen met de experts van Limas hygienics voor een houtwormbestrijding. Wacht niet tot u mogelijks de volledige structuur moet vervangen.

Reken op onze expertise

Houtborende insecten zijn een ware pest voor uw houten structuren. Zodra u merkt dat houtworm of andere houtborende insecten zoals een boktor, spinthoutkever of bonte knaagkever zich tegoed doen aan uw hout, neemt u contact op met ons. Een van de experts van Group Limas komt graag bij uw langs om het probleem vast te stellen en op te lossen. Tijdens een houtwormbestrijding werken we bovendien steeds met middelen met een zo klein mogelijke impact op het milieu. Zo geniet u snel weer van een huis of kantoor dat vrij is van houtworm. Aarzel dus niet om onze medewerkers van Limas hygienics te contacteren voor een vrijblijvende offerte om houtborende insecten te bestrijden.

Wij zorgen voor uw omgeving

U hoeft niet op zoek te gaan naar diverse leveranciers want bij Group Limas heeft u één aanspreekpunt en een garantie voor permanente ondersteuning

U kunt ons ook direct bellen, 24/7 bereikbaar!

+32(0)3 298 01 01