Skip to content

Duiven

Hoe bestrijden we duiven?

Wilde duiven zijn de belangrijkste vogelplaag in steden. Ze zijn aangepast aan de menselijke omgeving waar constructies een ideaal nest vormen en waar ons afval en gewassen voldoende voedsel voorzien waardoor ze blijven terugkomen. Om de overlast van duiven te bestrijden is ze doden niet de beste oplossing. De beste oplossing is je eigendom onaantrekkelijk voor duiven te maken. Maar waarom zou je duiven nu echt bestrijden?​

Wij zorgen voor uw omgeving

Maak een afspraak voor al uw ongediertebestrijding

+32(0)3 298 01 01

Professionele vogelwering

Er zijn vele manieren om je van de overlast van vogels te verlossen. Bij Limas hygienics in Schelle gebruiken onze experts een heel gamma aan technieken om je eigendom vrij van vogels te maken en te houden. Ons team zal je helpen bij het kiezen voor de beste vorm van vogelwering. We bieden onze diensten aan in zowel België als Nederland en we helpen zowel particulieren als bedrijven. Bel ons vandaag op +32 (0) 3298 01 01 of vul ons contactformulier in.

Preventie

Het bestrijden van ongedierte gaat bovendien niet enkel om het verdelgen van het ongedierte. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat ze terugkomen. Ook dat nemen wij voor onze rekening.

Duivenbestrijding en preventie

Een oplossing voor elk ongedierteprobleem.

Duivenbestrijding bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Duivenziektes

 

Er zijn hoofdzakelijk drie ziektes die verspreid worden door duiven:

  • Histoplasmose: dit is een zeldzame schimmelinfectie die het gevolg is van het inhaleren van stoffen uit duivenuitwerpselen.
  • Cryptokokkose: deze schimmelinfectie is ook het resultaat van contact met duivenuitwerpselen. Alhoewel dit eerder zeldzaam is, komt de infectie het meest voor bij mensen die last hebben van auto-immuun ziektes.
  • Psittacose: dit is een bacteriële infectie die wordt overgebracht op mensen door duiven en papegaaien.

Andere gezondheidsproblemen zijn het gevolg van vogelmijten. Dit zijn parasieten die zich voeden met duiven. De parasieten verspreiden zich als nesten verlaten worden. Vogelmijten voeden zich met bloed en zullen elk gastheer opzoeken die ze kunnen vinden.

 

 Andere problemen veroorzaakt door duiven:

  • Schade aan daken door uitwerpselen: vogeluitwerpselen zijn zuurrijk en kunnen ondergronden aanvreten. Als uitwerpselen zich opstapelen op daken vreten ze de roofing aan en kunnen lekken veroorzaken. Je dak ongeschikt maken voor duiven is belangrijk in het voorkomen van deze problemen.
  • Schade door nesten: duiven bouwen hun nest in dakgoten, leidingen en hoeken van je dak. Dit zorgt voor opstoppingen en resulteert in het opstapelen van stilstaand water.
  • Schade aan machines: de zuurrijke uitwerpselen kunnen ook schade berokkenen aan airconditioning, gevelplaten, isolatie en industriële machines.
  • Schade door nestbranden: nestmaterialen zijn ontvlambaar en zelfs de kleinste vonk van een kortsluiting kan ze doen ontbranden.
  • Schade aan ventilatiesystemen: duiven bouwen nesten in ventilatiesystemen en schoorstenen waardoor ze ziektes kunnen verspreiden en de luchtstroom kunnen blokkeren.
  • Schade aan plafonds: duiven kunnen binnendringen en beginnen broeden in zolders van huizen, restaurants, appartementen en elk gebouw dat niet-afgedekte openingen heeft. Na verloop van tijd kan het tot gevolg hebben dat plafonds kunnen inzakken.

Duivenbestrijding is belangrijk voor preventie en vele andere problemen. De beste manier om met de overlast van duiven om te gaan is het verkrijgen van professionele hulp.

REKEN 24/7 OP ONS

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Anderen bekeken ook

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

SCHIMMELBESTRIJDING

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

DIEPTEREINIGING

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

ONTSMETTINGSWERKEN

Offerte aanvragen?

Vul hier alle velden in, wij contacteren u zo spoedig mogelijk en bezorgen u onze offerte